Der er som sådan ikke noget galt med det materiale vatrondeller er lavet af, da det som regel er bomuld uden alt muligt tilsætning. Problemet er at almindelige vatrondeller kun bliver brugt en gang og derefter ryger de direkte i storskrald. Heldigvis er det nemt og billigt at finde et alternativ til de klassiske vatrondeller og hvad alternativet er finder du ud af her.

Genbrug dine vatrondeller

Her mener jeg selvfølgelig ikke at du skal genbruge de vatrondeller du køber i dit supermarked, da det næsten også vil være umuligt at gøre. Jeg mener at du skal købe/bruge vatrondeller der er lavet til at blive genbrugt. Der findes populært set to muligheder for genanvendelige vatrondeller:

  • Stof vatrondeller
  • Hæklede vatrondeller

Teknisk set er begge dele en form for stof, men de er lavet på forskellige måder. Fælles for dem begge er at du kan bruge dem, skylle dem, vaske dem og bruge dem igen og igen og igen. Altså 100% genanvendelige vatrondeller. Når de til sidst bliver så slidte at de ikke længere kan bruges, så kan du smide dem i tøjcontaineren hvor det vil blive trævlet op og genbrugt sammen med alt det andet tøj der er blevet doneret.

Vatrondeller af stof

Genanvendelige vatrondeller af stof er ofte lavet af 100% økologisk bomuld (det gælder i hvert fald dem vi anbefaler), hvilket gør dem endnu mere miljøvenlige. Der findes en del forskellige mærker der laver 100% økologiske vatrondeller og i princippet er de alle lige gode, men det kan være du synes nogle er bedre end andre el. foretrække firkantet frem for runde vatrondeller. De mest kendte mærker indenfor genbrugelige øko vatrondeller er: Pargaard, Lamazuna, Isangs Hair & Body.

DIY – Hæklet vatrondeller

Vil du gerne have hæklede vatrondeller er det lidt af et gør-det-selv projekt, for der er ikke rigtig nogen mulighed for at købe det, andet end hos gør-det-selv folket. Heldigvis for dig der gerne vil have nogle flotte miljøevenlige hæklede vatrondeller, er der masser at gode guides og videoer derude til hvordan du hækler dem selv.